דפים


יום ראשון, 29 בספטמבר 2013

חגי הוברמן (ממשלת ברק)

הגיע הזמן לנקות. בין כל הדברים שנשמרו שנים היו גם עיתונים או מאמרים שבזמן עבר נראו מעניינים, אך כשעוברים עליהם פתאום אתה רואה שהם מאוד אקטואליים גם היום (אף על פי שאומרים: אין דבר ישן מעיתון של אתמול) - לכן החלטתי לסרוק ולפרסם מאמרים שגם היום נראים מעניינים ואני מקווה שלא רק בשבילי.

בין המאמרים הישנים נשמרו לא מעט מאמרים של חגי הוברמן – עיתונאי אדיר שהתמחה בתחומים צבאי ומדיני (ברור שהם קשורים) היו שנים שעשיתי מנוי לעיתון הצופה רק כדי לקרוא את המאמרים שלו. תמונת המצב וניתוחו היו ניתנים בצורה ברורה, מעניינת ורב גונית – שונה בתכלית מתיאור אמצעי תקשורת אחרים שהפכו אחרי אוסלו לאמצעי תעמולה שמאלנית ואנטי ישראלית.




  חגי הוברמן -  (צילום - מעריב)

רוב המאמרים שנשמרו אצלי הוא פרסם תחת כותרת: "עובר אורח" – אשתדל לרכז אותם בסדר כרונולוגי,  לפי התאריכים, אבל חשובה גם התקופה התלויה בממשלה ששלטה אז. נחלק את כל החומר לקבצים, לפי הממשלות.

08.01.99

אחריתה העגומה של מפלגת המרכז


אש כוחותינו - כבר היו דברים מעולם.



שיעורי היסטוריה ברשות-הפלשתינית



 אמצע שנת 2000 , מכהנת במדינתנו ממשלת אהוד ברק המקים במרץ את מדינת המחבלים בלב הארץ שבעוד מספר חדשים תתפוצץ לו בפרצוף - והוא כמו תמיד יברח משדה המערכה.
עיתון "הצופה" ב-14.07.2000 פרסם סקירה מעניינת של כתבי עיתון על צבא המחבלים שממשלת אוסלו הקימה וציידה בנשק, תחמושת, רשתות קשר כדי שילחמו.
 נגד מי? נגד מדינת ישראל כמובן.
יכול להיות משהו הזוי יותר?
בגלל היותו חגי הוברמן שותף פעיל בהכנת הסקירה – ממקם אותה כאן.


08.09.2000

"חוליית הטיל": כך ניצלו תושבי נצרים



08.12.2000

שלום-עכשיו בעקבות ז'בוטינסקי

ז'בוטינסקי ויצחק טבנקין על תל-חי

 

 הקריאה האקטואלית של קרליבך

 

יום שישי, 27 בספטמבר 2013

הישוב היהודי בשכם בימי התורכים

סיפור מעניין על הישוב היהודי בשכם במאות השנים האחרונות, שלא הצליח להתקיים ברצף בגלל רעת תושבי המקום: "רובם שופכי דמים".
 פורסם בעלון הישיבה "עוד יוסף חי".

יום ראשון, 8 בספטמבר 2013

מלחמת יום הכיפורים - זו האמת?



הסיפור פורסם ב- יום ראשון, 19 בספטמבר  
2010. לקראת ארבעים שנה למלחמת יום הכיפורים החלטתי לחדשו.

   


יום כיפור הוא יום מיוחד לעם היהודי. הוא מסכם את תחילת השנה הקשורה באווירה ומעשים שהבאנו משנה שעברה ונותן לנו אפשרות להתחיל את השנה החדשה בדף פתוח (נקודת אפס) ומעשינו יקבעו את טיבה. אבל ליום הכיפורים יש גם משמעות נוספת – הוא מסמל את התחלת מלחמת יום הכיפורים – אחת המלחמות הקשות בהיסטוריה קצרה של הבית השלישי. היא הייתה מלווה במספר תופעות שהסבר מניח את הדעת עליהן עד עכשיו (כמעט ארבעים שנה אחרי המלחמה) עוד לא קבלנו.



בשנת 1980 , כמעט שבע שנים אחרי המלחמה, הופיע בעיתון "מעריב"  פרק מספרו של אנרי מודיאנו "הפשע" על המהלכים שקדמו למלחמה ולשלבים התחלתיים שלה. לא אתייחס לזה – הספר מדבר על זה טוב יותר. הספר כנראה אף פעם לא תורגם לעברית. ניסיתי למצוא באינטרנט משהו על המחבר ועל הספר – ולא מצאתי כלום. התעלמות כזו מחשידה מאוד ואם למישהו יש חומר כלשהו על המחבר ועל הספר – יעשה שרות גדול לציבור אם יפרסם אותו.

דפי העיתון נמצאים אצלי כבר יותר משלושים שנה ואני חושב שכדאי שיהיו פתוחים לכל אחד שמתעניין בדברים שלא כל כך רצים לפרסם אצלנו. סרקתי אותם, תוצאות הסריקה לא תמיד מושלמות, אבל רוב החומר ניתן לקריאה.

סיפור על אותו הנושא וגם כמה דברים נוספים תוכלו למצוא גם במאמר: זמן לחשבון נפש. (במדינת החלמאים 8)

        יעקב







  












צילום מעתון "מקור ראשון"